زن و حق انتخاب پوشش (به بهانه روز حجاب و عفاف در ایران)
همواره دولتمردان جمهوری اسلامی ایران برای پوشاندن معایب خود دست به عملیات فشار و برخوردهای قهری بر اقشار جامعه میزند. تا مبادا مردم بر نقاط ضعف و خرابکاری آنها ورود کنند و تمامی حواس آنها را به سمت معضلات دیگری سوق دهند .
در تابستان امسال نیز چون سالهای گذشته برای فرار از بار سنگین ناکارآمدیهای اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و امنیتی مسئولین کشور که روز به روز بر عموم مردم هویداتر میشود، باز دست به دامان عدم حق پوشش و حجاب اجباری شدهاند تا بار دیگر با تاکید بر پوشش زنان هم راه فراری برای پاسخگویی در برابر ناکار آمدیهای خود بیابند و هم حجاب اجباری را به عنوان سمبل و نماد سیطره تفکر سردمدارن دولت جمهوری اسلامی ایران بر مردم بیشتر حقنه نمایند.
در چند هفته اخیر فشارها بر زنان کشور گسترش و شدت یافته وهمه روزه شاهد نطق هایی از طرف نمایندگان مجلس و مسئولان ایران هستیم که با کم حجابان و بی حجابان باید برخورد قهرآمیز صورت گیرد. دولت جمهوری اسلامی ایران با سواستفاده از تمامی ابزارهای موجود برای تبیین و تبلیغ حجاب دریغ نکرده ، اما چیزی که از ویدیوها منتشر شده در شبکه های مجازی و رفتارهای زنان در جامعه مشخص است، این رویه نتوانسته حجاب اجباری را بر زنان تحمیل کند.
دادستانی مشهد در طی دستوری کتبی به فرمانداری مشهد ابلاغ کرده که بایستی از ورود زنان فاقد حجاب شرعی به مترو خودداری شود.
اداره گردشگری ساوه اعلام کرده است که در صورت اجازه ورود بانوان بد حجاب به اماکن گردشگری, این اماکن به مدت یکهفته تعطیل خواهند شد.
فرماندار بوشهر دستور جداسازی اتاق کارمندان زن و مرد و ممنوعیت ورود کارمندان بدون حجاب چادر در محل کار را صادر کرد. چنانچه مدیران از دستور وی سرپیچی کنند عزل خواهند شد.
محمد مهدی فاطمی صدر کارشناس مذهبی صدا و سیما در توییتی نوشته است:” این دخترهای مستفرنگ کف خیابان و کافه را چگونه میتوان ملتزم و محجب کرد، همانطور که پدران گبرشان را کف دشت و مزرعه مسلمان کردیم”.
و در کنار تمامی این هیاهوها و دستورالعملهای ظالمانه و زنستیزانه و پیام نمایندگان ولی فقیه در شهرهای مختلف برای برخورد شدید با زنان و ناامن کردن خیابانها برای آنان، در وزارت کشور دستور فوری “حجاب و عفاف” را صادر میکند تا هر چه بیشتر با پشتوانه قانونی زنان کشور را به انقیاد کشیده و محدود کنند.
دربرنامه پنجم این دستورالعمل آمده است که کارمندان و کارکنان زن بایستی با پوشش چادر و یا مانتو بلند تا زیر زانو و مقنعه با رنگهای سنگین(تیره) بدون آرایش و زیورآلات و کفش پاشنه بلند در محل کار حاضر شده و محیط کار حتما تفکیک جنسیتی باشد.
رییس ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان زنجان نیز در حالی خبر از کار فرهنگی و تبیینی و منع “بگیر و ببند” داده که خبرها و تصاویر منتشر شده از سطح شهرهای مختلف ایران خبر از حضور گسترده و قاطع و خشونتآمیز گشتهای ارشاد در سطح شهرهای کشور دارد.
اما از سوی دیگر زنان ایران تصمیم بر تمکین این روش و دستورهای ظالمانه نداشته و کماکان با انرژی و انگیزه مضاعف در برابر این تبعیض علنی، بیعدالتی و ضدیت آشکار با زنان ایستاده و مقاومت میکنند. جمهوری اسلامی ایران روز سه شنبه ۲۱ تیرماه را روز “حجاب و عفاف” نامیده و زنان ایران در اقدامی هماهنگ و گسترده این روز را روز “حجاب بی حجاب” نامگذاری کردهاند.
ما فعالین حقوق زنان معتقدیم بر اساس مواد ۱ و ۲ اعلامیه جهانی حقوق بشر تمام انسانها آزاد زاده شده و در حرمت و حقوق با هم برابرند و از لحاظ جنسیت، قومیت، رنگ، زبان و … غیر قابل تبعیض می باشند . همچنین طبق ماده ۶ اعلامیه فوق که تاکید بر حفظ کرامت و ارزش انسانی دارد خواستار توقف آزار و اذیت زنان در ایران هستیم.
از این منظرنیز ضمن تاکید بر نقض این ماده در سایه قوانین تبعیض آمیز و ضد زن دولت جمهوری اسلامی ایران اعلام میکنیم که حجاب اجباری نه در راستای امنیت, بلکه به عنوان سمبل ایدیولوژیک سردمدارن کشور بر زنان در ایران تحمیل شده است و پذیرفتنی نیست.
۱۴۸۲
کانون دفاع از حقوق بشر در ایران
کمیته دفاع از حقوق زنان