Return to آشنایی با کانون

اهداف و معرفی بخش های کانون

اهداف  و فعالیت ها

کانون سازمانی غیر سیاسی و غیر دولتی است که در زمینه دفاع از حقوق بشر در جغرافیای حقوقی کشور ایران فعالیت می کند و برای جاری شدن حقوق بشر در ایران تاسیس و تشکیل شده‌ و در راستای پیشبرد اهداف خود مستقل از حکومت ایران و احزاب اپوزیسیون فعالیت میکند. اعضاء این کانون به اعلامیه ۳۰ ماده ای حقوق بشر معتقد هستند و در راستای تحقق مفاد این اعلامیه تلاش میکنند.

مخاطبین کانون دفاع از حقوق بشر در ایران، نهاد‌های حقوق بشری، مدنی و افکار عمومی ایران و جهان هستند و اعضاء آن که بعنوان فعالین حقوق بشر شناخته میشوند, برای روشنگری و ارتقای سطح آگاهی جامعه به واسطه آموزش و اطلاع‌رسانی در خصوص حقوق انسانی تلاش میکنند.

فعالیتهای کانون در جهت دستیابی به حقوق انسانی مردم ایران است که در این راستا منشوری با توجه به  پذیرش و عمل به اعلامیه جهانی حقوق بشر و میثاق‌های آن , تنظیم نموده و فعالین حقوق بشر اقدام‌ به افشای موارد نقض حقوق انسانی، توسط حکومت‌های ایران میکنند. که این کار از طریق رسانه‌های گروهی (نشریه، اینترنت، رادیو و…) تشکیل جلسه‌های سخنرانی، تظاهرات، صدور اعلامیه و اطلاعیه و…انجام میشود. این کانون تمایل به همکاری با دیگر نهادهای حقوق بشری نیز دارد چون مدافعان حقوق بشر همه هدف مشترک دارند حتی اگر فعالیت خود را به شیوه هایی مختلف انجام می دهند اما همگی از اجرای حقوق بشر حمایت و به آن رسیدگی می کنند؛ موارد نقض حقوق بشر را گزارش می دهند و به قربانیان در این زمینه کمک می کنند؛ و برای ایجاد ضوابط جدید حقوق بشر تلاش می نمایند. نکته حایز اهمیت اینجاست که فعالین حقوق بشر , فعالیت های خود را با آگاهی از جوامع و مخاطبان خود انجام می دهند و اما فعالین این کانون هم با شناخت و درکی که از جامعه ایران دارند , برای تحقق وعده های مندرج در اعلامیه جهانی حقوق بشر  مانند عدالت، منزلت و حقوق یکسان برای همه در جامعه ایران , که هنوز به طور کامل تحقق نیافته است , تلاش کنند.

 این کانون یا انجمن توسط فعالان و مدافعان حقوق بشر ایرانی درششم  فوریه سال ۲۰۰۰ میلادی (۱۳۷۸ شمسی) در شهر برمن آلمان به ثبت رسید.

کانون برای سازماندهی فعالیت های خود دارای اساسنامه است که در این اساسنامه ساختار سازمانی کانون

به شرح ذیل میباشد .

ساختار سازمانی کانون

در حال حاضر کانون دارای ۴ نمایندگی میباشد که عبارتند از :

منطقه آسیا و شرق اروپا  :    asia-easteurope@bashariyat.org

منطقه اروپا    :     europe@bashariyat.org

منطقه شمال آلمان :   north-de@bashariyat.org

منطقه جنوب آلمان   : south-de@bashariyat.org

کانون  دارای ۱۲ کمیته است  که عبارتند از :

کمیته دفاع از حقوق زنان zanan@bashariyat.org

کمیته  دفاع از حقوق کودک و نوجوان koodak@bashariyat.org

کمیته  دفاع از حقوق پیروان ادیان adian@bashariyat.org

کمیته  دفاع از حقوق جوان و دانشجو daneshjoo@bashariyat.org

کمیته  دفاع از حقوق اقوام و ملل ایرانی aghvam@bashariyat.org

کمیته حفاظت از محیط زیست mohitzist@bashariyat.org

کمیته  دفاع از هنر و هنرمندان honar@bashariyat.org

کمیته دفاع از حقوق ورزش و ورزشکاران varzesh@bashariyat.org

کمیته دفاع از حقوق کار و کارگران  kar-kargar@bashariyat.org

کمیته آموزش  amoozesh@bashariyat.org

کمیته پژوهش pajohesh@bashariyat.org

کمیته روابط عمومی ravabet@bashariyat.org

که تعداد ۹ کمیته بصورت تخصصی هستند و ۳ کمیته روابط عمومی، آموزش و پژوهش فعالیت های خود را  در راستای توسعه و پیشبرد اهداف کانون که همانا آگاهی رسانی میباشد به انجام میرسانند .

علاوه بر نمایندگی ها و کمیته ها، کانون در بخش های زیر نیز فعال می باشد:

سایت انگلیسی:

علاوه بر سایت فارسی که به عنوان سایت مرجع کانون شناخته می شود، سایت انگلیسی کانون با زبان انگلیسی در اختیار هموطنان جهت دریافت اطلاعات با موضوع حقوق بشری قرار دارد

سایت آلمانی:

علاوه بر سایت فارسی که به عنوان سایت مرجع کانون شناخته می شود، سایت آلمانی کانون با زبان آلمانی در اختیار هموطنان جهت دریافت اطلاعات با موضوع حقوق بشری قرار دارد

آکادمی بشریت:

آکادمی بشریت به صورت رسمی از فوریه سال ۲۰۲۱ فعالیت خود را آغاز نموده و هدف آن برگزاری دوره های متنوع (روانشناسی، زبان، جامعه شناسی، سلامت و ورزش، هنر و صنعت و …) به صورت رایگان و برای همگان می باشد.

academy@bashariyat.org

ماهنامه بشریت

بخش انتشارات کانون شامل نشریه ای رسمی با عنوان ماهنامه بشریت است که در اول هر ماه چاپ و منتشر می‌ شود . mahname@bashariyat.org

رادیو اینترنتی

رادیو کانون در ۵ بخش برنامه های خود را ارائه میدهد که عبارتند از : بخش اخبار – بخش ادبی – بخش پژوهشی – بخش معرفی کانون از زبان مسئولین – بخش جوان و حقوق بشر

radio@bashariyat.org

رادیو ۲۴ ساعته:

رادیو بشریت به صورت ۲۴ساعته در اختیار هموطنان قرار دارد.

اپلیکیشن بشریت:

اپلیکیشن بشریت از سال ۲۰۲۰ با هدف برقراری ارتباطی آسان تری جهت آگاهی رسانی و افشاگری نقض حقوق بشر در ایران راه اندازی و در اختیار هموطنان قرار گرفته است.

کتابخانه اینترنتی

کانون دارای بخش کتابخانه است که به معرفی کتاب های مختلف میپردازد. 

صدا و تصویر

بخش صدا و تصویر کانون وظیفه انتشار صداهای مربوط  به جلسات سخنرانی  نمایندگی ها و کمیته های کانون و همچنین پخش کلیپ های صوتی و تصویری در خصوص موضوعات شرح اعلامیه جهانی حقوق بشر و مطابقت با قانون اساسی جمهوری اسلامی، کنوانسیونها و بسیاری دیگر از موارد نقض حقوق بشری را بر عهده دارد.

seda@bashariyat.org

امور رسانه:

بخش امور رسانه مسئولیت ارتباط با هموطنان از طریق تلگرام، اینستاگرام و توئیتر را بر عهده دارد که علاوه بر انتشار اخبار نقض حقوق بشر در ایران، فایل های تصویری ساخته شده در کمیته پژوهش و سایر بخش های کانون را نیز منتشر می کند.

پنل رای گیری:

از سال ۲۰۲۰ پنل رای گیری کانون راه اندازی شد که عضویت در این پنل صرفا برای اعضای کانون و به جهت حضور در انتخابات داخلی مربوط به کانون دفاع از حقوق بشر در ایران می باشد

اتوماسیون اداری:

اتوماسیون اداری  در ماه مِی ۲۰۲۱ با هدف بهینه سازی امور اداری و ارتباط بین اعضا و مسئولین کانون دفاع از حقوق بشر در ایران راه اندازی شده است.

اداری

بخش اداری کانون در جهت انجام  کارهای اداری و بایگانی فعالیت میکند.

edari@bashariyat.org

 مالی

با توجه به اینکه کانون هیچگونه فعالیت اقتصادی ندارد و تنها منبع مالی کانون از دریافت حق عضویت سالیانه اعضا تامین میگردد و انجام کلیه هزینه های کانون نیز از محل دریافت این حق عضویت ها پرداخت میگردد . mali@bashariyat.org

شرایط عضویت در کانون

الف: هر شخصی که به اعلامیه جهانی حقوق بشر و میثاق های آن معتقد باشد و آنرا بپذیرد , می تواند به عضویت کانون در آید. که علاقمندان  میتوانند با مراجعه  به سایت کانون و پس از کسب آگاهی از اهداف و فعالیتهای آن ، درخواست خود بصورت کتبی به ایمیل آدرس ذیل ارسال نمایند .

info@bashariyat.org

شرایط اعضا در کانون

کانون دارای عضو قعال و عضو غیر فعال میباشد .

۱-عضو فعال به عضوی اطلاق میشود که پس از طی دوره های آموزشی که از سوی کمیته آموزش برگزار میگردد باید  عضویت فعال در حداقل یکی از کمیته های کانون را  نیز داشته باشد و در جلسات ماهیانه مجمع عمومی  و جلسات ماهانه نمایندگی خود و کمیته ها بصورتی منظم حضوری فعال و مستمر داشته باشد .

۲-عضو غیرفعال به فردی اطلاق میشود که فقط حق عضویت پرداخت نموده و در هیچ کمیته ای عضویت نداشته و همکاری نکند.

ما اعضای کانون دفاع از حقوق بشر در ایران امیدواریم که از طریق این مجموعه بتوانیم نسبت به آگاهی رسانی در اجرای ضوابط حقوق بشر در زندگی روزمره همه مردم در همه جا  تلاش کنیم.

ما دست شما آزادگان و فعالان حقوق بشر را به گرمی فشرده و از شما دعوت مینماییم که با پیوستن به این کانون در افشای موارد نقض حقوق بشر در ایران که بطور مستمر و برنامه ریزی شده توسط جمهوری اسلامی انجام میگردد ، در کنار هم متمرکز و تا جاری شدن اعلامیه جهانی حقوق بشر همراه و همگام هم باشیم .

 

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
Pinterest
LinkedIn
Share