Category: شرح مفاد اعلامیه جهانی‌ حقوق بشر و مقایسه آن با قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران

ماده ۱ اعلامیه جهانی حقوق بشر

پس از تأسیس سازمان ملل متحد، اعلامیه جهانی حقوق بشر در ۱۰دسامبر ۱۹۴۸ میلادی در مجمع عمومی سازمان ملل با هدف برقراری تضمین حقوق و آزادی‌های برابر برای همه مردم به تصویب رسید و اما این اعلامیه چیست و هدف از مفاد این اعلامیه که در ۳۰ ماده تنظیم شده است چه میباشد. 

ادامه‌ی مطلب

ماده ۲ اعلامیه جهانی حقوق بشر

ماده اول و دوم اعلامیه جهانی حقوق بشر، به «برابری» بین انسان ها تاکید می کنند. پایه و اساس ماده دوم اعلامیه جهانی حقوق بشر، این است که هر انسانی از مواد و حقوقی که در اعلامیه جهانی حقوق بشر ذکر شده، برخوردار می شود. برای برخورداری از آزادی ها و حقوق ذکر شده در …

ادامه‌ی مطلب

ماده ۳ اعلامیه جهانی حقوق بشر

ماده ۳: هر فردی سزاوار و محق به زندگی، آزادی و امنیت فردی است . ماده سوم اعلامیه جهانی حقوق بشر، به مهمترین حق هر انسانی، یعنی «حق زندگی کردن» اشاره می کند . در این بند، به سادگی بیان می شود که هر انسانی، باید از حقوق مشخصی مانند حق زندگی و آزادی و امنیت، برخوردار شود . 

ادامه‌ی مطلب

ماده ۴ اعلامیه جهانی حقوق بشر

ماده چهارم  اعلامیه جهانی حقوق بشر : هیچ کس را نباید در بردگی یا بندگی نگاه داشت . بردگی یا داد و ستد بردگان به هر شکلی که باشد ممنوع است . 

ادامه‌ی مطلب

ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر

ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر هیچ کس نمی بایست مورد شکنجه یا بیرحمی و آزار ، یا تحت مجازات غیر انسانی و یا رفتاری قرار گیرد که منجر به تنزل مقام انسانی وی گردد . 

ادامه‌ی مطلب

ماده ۶ اعلامیه جهانی حقوق بشر

بدون درک مفاد اعلامیه جهانی حقوق بشر ، شناخت تناقضات درونی قوانین اساسی کشور و آگاهی نسبت به حقوق فردی و اجتماعی ملت ممکن نخواهد بود . 

ادامه‌ی مطلب

ماده ۷ اعلامیه جهانی حقوق بشر

ماده هفتم: برابری در مقابل قانون همه انسان ها در مقابل قانون برابر هستند. نحوه اجرای قانون برای تک تک انسان ها نیز باید یکسان باشد. با هیچ انسانی نباید به دلیل نژاد، جنسیت، پول یا موقعیت اجتماعی، به نوع متفاوتی (چه بهتر و چه بدتر) رفتار گردد. و به همین ضرورت هست که ماده …

ادامه‌ی مطلب

ماده ۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر

ماده هشتم: حق دسترسی به دادگاه و رسیدن به عدالت حق دسترسی به عدالت، یکی از حقوق اساسی انسان ها است. هر انسانی باید این حق را داشته باشد که از دادگاه منصفانه و عمومی، در بازده زمانی معقول برخوردار گردد. اینکه برای برگزاری یک دادگاه، شخص مدت زیادی صبر کند، خود نقض حقوق بشر …

ادامه‌ی مطلب

ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر

ماده نهم، به آزاد بودن انسان ها و حراست از این حق اختصاص دارد.حق آزادی یک انسان زمانی که او را دستگیر می کنند و یا به تبعید می فرستند، نقض می شود. دستور زندانی کردن یا تبعید یک انسان، باید توسط دادگاه و به صورتی عادلانه صادر شود. باید قانون مشخصی برای نحوه بازداشت …

ادامه‌ی مطلب

شرح ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر

ماده دهم، حق دسترسی به عدالت حق دسترسی به عدالت، یکی از حقوق اساسی انسان ها است. هر انسانی باید این حق را داشته باشد که از دادگاه منصفانه و عمومی، در بازه زمانی معقول برخوردار گردد. اینکه برای برگزاری یک دادگاه، شخص مدت زیادی صبر کند، خود نقض حقوق بشر است، چرا که از …

ادامه‌ی مطلب

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
Pinterest
LinkedIn
Share